к
к / Thinkstock/Getty Images
Бургас отново ще бъде домакин на националната ЕКО кампания „Стара хартия за нова книга“. Всяко дете, което заведе възрастен придружител с поне 5 килограма материал за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор.
 
Преди финала на кампанията, който ще бъде в Бургас на 24 септември от 10.00 до 14.00 часа в приморския парк пред Пантеона, част от инициативата ще станат Русе, Пловдив, Хасково и София. Талисман на кампанията тази година е фентъзи героят Пърси Джаксън.
 

Тишинавти и мечтатели търсят Пресътворение край Голям Беглик
 

Всички мероприятия се провеждат със съдействието на общините и регионалните библиотеки. Кампанията “Стара хартия за нова книга” се провежда всяка година под надслов “Почисти и прочети”. Тя е насочена към децата от всички възрасти и цели да възпита у тях както любов към книгата, така и отговорно отношение към природата.
 
Специалното предизвикателство на организаторите също е вдъхновено от митичната тема: конкурс за кратък разказ "Стари герои в нови истории". Деца и тийнейджъри до 18-годишна възраст могат да напишат и изпратят история с любим древногръцки персонаж, поставен в нова и необичайна ситуация. В конкурса могат да участват деца, които живеят в общините, в които ще се проведе кампанията.
 

Библиотечна колекция „В света на Дора Габе” е с нова визия


Творбите ще се изпращат предварително от 24 август до 5 септември включително на имейл konkurs@greenwich.bg, а пълните условия на конкурса можете да прочетете тук.