Панайот Рейзи с дарение за църквата и децата
Панайот Рейзи с дарение за църквата и децата / netinfo

Кандидатът за кмет на Созопол от коалиция „ФАР” Панайот Рейзи почете големия християнски празник Денят на Св. Йоан Рилски Чудотворец на тържествена Света литургия в най-стария храм на с. Зидарово. На този ден, Рейзи направи и парично дарение за църковния храм на Зидарово, който има 152-годишна история.

Св. Йоан Рилски се почита като покровител на българския народ пред Бога. Децата са нашето най-голямо богатство и нашето бъдеще, отбеляза Панайот Рейзи, който след църковния ритуал поднесе поздравления и цветя на 10-годишната Йоана.

По-късно днес Панайот Рейзи гостува в обновената и ремонтирана детска градина „Детелина” в с. Росен и дари лични средства за дооборудване на детското заведение и създаване на уют за малчуганите.

19 октомври се празнува още като Ден на благотворителността и Ден на българския лекар.

„Здравеопазването и децата са основните приоритети в моята програма като кмет на община Созопол. Поздравявам всички лекари в нашата община за тяхната всеотдайност и висок професионализъм. Искам да им кажа, че първото нещо, което ще направя като кмет е изграждането на модерна болница в Созопол с нови линейки”-заяви Панайот Рейзи пред Дарик радио.