Панайот Рейзи е начело на първия тур  в Созопол
Панайот Рейзи е начело на първия тур в Созопол / netinfo

Кандидатът за кмет на Созопол от коалиция “ФАР” Панайот Рейзи излезе на първо място по събрани гласове от първия тур на местните избори в община Созопол. Рейзи води с 34 гласа преднина пред независимия кандидат Веска Караманова. Това показват данните на ОИК при 100% -то преброяване на гласовете.

Досегашният председател на Общински съвет-Созопол Панайот Рейзи получава 2904 гласа, след него с 2870 гласа е досегашният кмет Веска Караманова. Двамата ще се явят на балотаж.

Коалиция “ФАР” е на първо място и по събрани гласове за общински съветници -1980 гласа, с които получава 5 мандата в новия Общински съвет на Созопол. Двама от кандидат-кметовете на “ФАР” в селищата от общината печелят от първия тур. Това са Ренета Стоева в с. Атия и Димитър Трънков в с. Габър.

Високата избирателна активност в община Созопол е показателна за активната гражданска позиция на хората от нашата община. За мен тези резултати са една оценка от моите съграждани и избиратели, която ме кара да се чувствам още по-отговорен пред тях, коментира Панайот Рейзи. Радвам се, че екипът за Общински съветници от коалиция “ФАР” също е най-високо оценен от избирателите, допълни Рейзи.

Според него, изборните резултати в община Созопол са показателни за желанието на хората в каква посока да се развива и управлява общината. Тези резултати са показателни и за големия потенциал за обединение на дясното пространство, уточни Рейзи.

Панайот Рейзи излезе начело след първия тур, в който за кмет на община Созопол се състезаваха 7 десни кандидати и 1 ляв.