П. Рейзи: Созопол ще има модерна болница с пари от ЕС
П. Рейзи: Созопол ще има модерна болница с пари от ЕС / netinfo

Ще построим модерна болница в Созопол с финасиране от фондовете на Европейския съюз за общините, съобщи

Панайот Рейзи, кандидат-кмет на Созопол от коалиция „ФАР”.

Болницата е приоритетният проект в неговата програма.

„Аз съм подготвен да участвам успешно в предстоящото състезание на община Созопол за усвояване на еврофондовете, защото зная как и мога да го направя. Вече съм печелил такива проекти в обществения сектор и ще започна да работя още от първия ден в общината ”-уточни Панайот Рейзи. На дебат по

БиТи Ви днес той заяви, че усвояването на еврофондовете е едно състезание между българските общини, което започва още от началото на 2008 г. Тези пари няма да ни бъдат подарени и Созопол няма повече време за губене, обясни Панайот Рейзи.

„За съжаление, през последния мандат местната управа на Созопол не успя да усвои нито един евроцент за общината от предприсъединителните фондове на ЕС. Ето защо, Созопол се нуждае от нов и подготвен кмет”-коментира Панайот Рейзи.

В неговата програма е заложен проект за модерно яхтено и рибарско пристанище, а изоставената сега писта на бившето селскостопанско летище край с. Равна гора ще се превърне в туристическо летище. Сред приоритетните проекти е и изграждането на ново средно училище и детски градини, нова автогара и подобряване на транспортното обслужване в общината. За удължаване на туристическия сезон ще бъде изградена ботаническа градина в общината, за която по инициатива на Панайот Рейзи вече има решение на Общински съвет-Созопол, а Софийският университет потвърди официално своята готовност да участва в проекта.