Отвратително! Водещите на „Шведска маса“ отказаха да емигрират. Остават в България
Отвратително! Водещите на „Шведска маса“ отказаха да емигрират. Остават в България / колаж: Атанас Аргиров
Отвратително! Водещите на „Шведска маса“ отказаха да емигрират. Остават в България
71703
Отвратително! Водещите на „Шведска маса“ отказаха да емигрират. Остават в България
  • Отвратително! Водещите на „Шведска маса“ отказаха да емигрират. Остават в България

След седмодневие, изпълнено с хули между сенатори, нотабили и плебеи,  стигна се до петия ден и тогава крава излая, кон изкукурига, котка изблея, а агне излая. И тия знамения страшни последвани бяха от крамолическа пропаганда, шум до бога, вредом рев, вой и скърцание със зъби настанаха, а родът человечески беше предаден на гибел телесна, погибление духовно и данък добавена стойност.

Тогава започна предаването „Шведска маса“, пък двамата му гнусни водещи Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон слова скверни заредиха.

Първо в ефира беше радиоизпусната песен на Петър Чернев, с която социалистическият естрадник призова „Не цапайте бялата пролет с черни ръце“

После пък се ля песен за партизаните от отряда „Чавдар“, а по същото време водещите призоваваха да се изнесе в парк Росенец паметникът на Альоша от центъра на Бургас.

В един момент Максимовсон сподели с болка, че някакви строителни фирми ровели в тузарския комплекс, където живеел напрашили му прозорците на тризонета и му окаляли Бентлито.

В този момент на едробуржоазни откровения от аристократа Максимовсон позвъни пролетарият бай Недко от мъгливия и дъждовен Черноград. Човекът призова всички да тъгуват, защото Бургас щял да остане без отбор в „А“ футболна група.

Последва поява на стажанта Калошев в новинарската емисия и двамата водещи дълго време иронизираха и тероризираха новобранеца. Момчето, обаче, се справи отлично.

Стигна се до рубриката „Колосални простотии“ в която се анонсираха мераците на строителна бригада да строи с немско качество. И водещи, и слушатели поведоха един лекокрил разговор за немското, руското и българското качество.

Г-н Петров позвъни, за да каже, че българските деца са красиви, защото българските бащи не ги правят с ръце. После разказа историята за една руска кола „Жигули“, в чийто резервоар открили бутилка водка.

Линията на градските легенди продължи  и слушателят Ники, който сподели, че в личната си „Лада”, преди години, намерил бутилка водка зад кората на дясната врата.

Венко пък разказа вица за пенсионерката Маря Ивановна от тулския завод за самовари, която при пенсионирането си поискала да получи самовар, щото крадяла резервни части и като ги сглобявала, се получавал я автомат, я пистолет.

Разговорът съвсем заби на тема „автомобили” и се наложи Радо да припомни, че „Форд” произвеждат вече „Волво”, но са продали марката на китайци.

В следващ момент водещите започнаха да разпитват слушателите си дали българите, които са напуснали България са предатели. Това беше и основното меню на днешната „Шведска маса”.

Радо обясни, че който има възможност да се махне, може да го направи и добави, че не смята, че живее в най-добрия град за живеене.

Петров  нарече „предатели” политиците, които не са разрешили електронното гласуване и са попречили на българите в чужбина да гласуват.

Борката обяви темата за супер тъпа и призова със заакон да се забрани на българите да отглеждат деца в България, за да не ги лишават от нормален живот. Радикалният слушател обобщи, че българинът не живее собствен живот, а храни Пеевски, майка му и Станишев.

Ванко Терзиев обясни, че тук остават, защото тука, някой трябва супата да духа

Ники попита защо никой не бяга към Русия, а бягат все към Западна Европа и попита дал бегълците към Русия са предатели.

В „Шведска маса“ беше излъчена и анкета на Михаил Калошев, та Максимовсон и Красимир Калудовсон го поздравиха с „Песен за Девня” от соц-барда Евгений Душанов.

И предаването свърши до другата седмица. Чуйте веселяшката простотия в звуковия файл