/ Пресцентър Община Приморско

За дванадесети път Приморско е домакин на Национален офроуд събор от 2 до 8 септември.  Организатори са Община Приморско и Авто-мото клуб „4×4“. 

След официалното откриване, което ще  бъде  на 2 септември от 20 часа на „Перла“, е предвидена нощна разходка за желаещите да се запознаят с местността.

На 3 септември от 11 часа на плажа предстоят надпревари, които изключват мощни машини, но изискват демонстриране на състезателен дух и воля за победа.

В 17 часа е състезанието „Майстори на волана-спаси водата“. В него претендентите ще минат през сложно трасе със закачен за колата съд с вода.

Паралелно със състезанието ще се  провежда открит урок по водолазни техники, а от 19.30 часа ще започне надпреварата за най-малките състезатели в детския офроуд.

На 4 септември в 17 часа е „Карибски пирати“. В състезанието шофьорът ще бъде със завързани очи и ще разчита на правилната преценка на навигатор.

На 5 септември ще бъде Дамското рали, в което през последните години участничките показват завидни умения зад волана, а на 6-ти е старт на „Трофи „Jurassic park”.

На 7 септември от 10 часа, освен джипове, в надпреварите влизат и АТВ и мотори. Те ще се включат в игра, която ще се проведе в местността „Курията“.