/ Снимка: Община Бургас
Старт на квалификациите за Европейското по водна топка още същия ден
Най-модерният плувен комплекс в страната Парк „Арена ОЗК“-Бургас ще бъде открит официално на 11 май /петък/. Събитието съвпада с началото на квалификациите за Европейското първенство по водна топка за юноши, родени през 1999 година.
 
Срещите започват в същия ден от 18:30 часа и ще се проведат на плувния басейн в комплекса. Първият мач е между отборите на България и Холандия.
 
Комплексът разполага с басейн с олимпийски размери. С дълбочината си от 2 до 3 метра и дължина от 50 метра, той отговаря на изискванията на Международната федерация по плувни спортове и на Европейската плувна лига. В него може да се провеждат състезания от най-висок ранг по плуване, водна топка и синхронно плуване.

Басейнът има подвижна платформа, която позволява разделяна на пространството в зависимост от необходимата дължина за провеждане на различни водни спортове. Водното пространство може да бъде разделено на 10 коридора с дължина от 50 метра за 14 човека. С помощта на платформата то може да се преобразува на 20 коридора от по 25 метра с капацитет за 7 души в коридор.

Залата е оборудвана с 1200 седалки. Допълнителни места са обособени за хората с увреждания. На тяхно разположение са и два асансьора за по-лесно придвижване към местата за наблюдение.

Комплексът има тенис кортове, спортно игрище с три терена, фитнес зала с най-нови уреди - Tehno Gym. На разположение на посетителите е и парна баня и сауна, както и зона за отдих с възможност за занимания на открито - йога, аеробика, каланетика и футбол, танци и други.