Откриха  МБАЛ „Дева Мария”
Откриха МБАЛ „Дева Мария” / netinfo

Над 2000 души превърнаха в празник официалното откриване на модерната многопрофилна болница „Дева Мария” в бургаския квартал Ветрен.
Събитието беше уважено от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, областния управител Константин Гребенаров, народни представители, университетски преподаватели, общински съветници и представители на националния бизнес, а освещаването беше извършено от ставрофорен иконом доцент д-р Захари Дечев.

Вече цял месец, от началото на нашето управление се занимавам главно със съкращаване на разходи. Откриването на тази болница е най-радостното събитие за мен, за инвеститора, за всички нас – заяви пред гостите вицепремиерът Симеон Дянков.

Болницата разполага със 100 легла, 3 операционни и 2 родилни зали, шест самостоятелни нива и автономна система за съхранение и транспортиране на отпадъците.

Обещавам ви, че няма да отворя отделение, за което не сме осигурили професор методичен ръководител- заяви пред хилядите си гости собственикът на болницата Семир Абумелих.

Ражданията ще бъдат безплатни след сключването на договор със здравна каса, който се предвижда да започне да действа до месец декември.
Първото бебе, което се роди в МБАЛ „Дева Мария” през септември ще получи стипендия за висше образование.