Откриха европейски информационен център „Европа Директно”
Откриха европейски информационен център „Европа Директно” / netinfo
Европейски информационен център „Европа Директно” работи вече в Бургас. Проектът за неговото създаване се реализира от Бургаската търговско – промишлена палата / БТПП/. Гости на тържествената церемония бяха кметът Димитър Николов, зам. – кметът Ивелина Василева, обл. управител Любомир Пантелеев, председателят на БТПП Цанко Иванов, ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Зинаида Златанова.

В страната ще бъдат реализирани 11 подобни центрове. Те се създават след проведен конкурс от Европейската комисия за изграждане на приемни структури за информационната мрежа – „Европа Директно”. 50 % от финансирането се поема от ЕК, а останалите 50 % от приемната структура. В бургаския център, който се намира на ул. "Л. Каравелов" 12Б ще работят 3 експерти.

Целта е да се помага на гражданите в търсенето от тях на информация за правото, политиките и институциите на Европейския съюз. Дейността на мрежата е насочена към всички възрастови и социални групи, а и ще се предоставя възможност на обществото за обратна връзка с европейските институции.