Откраднаха колите на топ полицаи
Откраднаха колите на топ полицаи / Снимка: Дарик

Полицията в Бургас издирва личните автомобили на шефовете на две от възловите управления на МВР в града. Откраднати са колите на шефа на Първо и Четвърто управление на полицията - Иван Иванов и Халид Аптарман. Това съобщиха пред „Дарик" отлично информирани източници.
Случаите не са отразени в официалния бюлетин на МВР. Пред „Дарик" осведомени обаче разкриха, че са сведени до знанието на ДАНС.
Автомобилът - „Форд Галакси" на Иванов е изчезнал от центъра на Бургас. Парадоксално, точно това е територията на Първо РПУ. Джипът - „Сузуки Витара" на Аптарман пък е задигнат от паркинг в комплекс „Изгрев". Същият автомобил преди време е бил собственост на служител на ДАНС в Бургас, твърдят запознати със случая.
Отлично осведомени разкриха още, че по същото време е правен опит да се отвори и трета кола- на агент от службите.

До момента возилата не са открити. Разследването продължава втори месец. Неофициално криминалисти твърдят, че вече имали насоки.

В официален коментар пред "Дарик" от Областната дирекция на МВР - Бургас съобщиха, че работят в еднаква степен на ангажираност, както за разкриване на противозаконните отнемания на коли на редовите граждани, така и на полицейски служители.