В част от хотелите отказаните резервации са почти 50%
Темпът на резервации в "Слънчев бряг" рязко е намалял след информацията за замърсяване на Черно море. В част от хотелите отказаните резервации са почти 50%.

Работещите в курорта отдават появилата се злонамерена информация за мръсно море на конкурентни дестинации като Турция и Гърция.

РЗИ ще взима всеки понеделник проби за състоянието на морската вода

„Спрямо пандемичните резервации сме на 50% надолу. Оправданието на канселиращите е, че морето е мръсно! Казвам това е смешно, морето не е мръсно, аз да пия вода от него ли, за да ви покажа, че не е мръсно!”, заяви хотелиерът Румен Мончев.

Интересен факт е, че повечето от отказаните резервации в този хотел са от българи. „Според мен причината, най-главната, е от наши доброжелателни съседи- Гърция и Турция.

БГНЕС

Понеже се очертава тази година да имаме над 5 милиона туристи и посетители на Българското Черноморие”, казва Мартина Венчавска, която работи като масажист в курорта от години.

Интерес към почивки в курорта обаче има и хотелиери се надяват отказаните резервации да продадат по-скъпо, на нови цени. „Темпът на резервиране е намалял определено има и канселирани резервации. Като цяло сезонът започна доста вяло.

БГНЕС

За моя радост при нас не е така, ние сме почти на 100% заети, имаме около 1200 човека в хотела. Нашите гости от Германия и Великобритания задават въпроси има ли замърсяване, отразява ли се войната.

Не е като преди както питаха - има ли танкове на Слънчев бряг! Не, няма танкове! Всичко е тихо, мирно и спокойно!”, казва Александър Александров- управител на хотел в курорта.

Очакванията са за силен сезон през юли и август, но хотелиерите казват, че летният туризъм не може да се изхрани само от два месеца работа. 
БГНЕС