Военният санаториум в Поморие продължаова да разпалва страстите
Военният санаториум в Поморие продължаова да разпалва страстите / wikimapia.bg
От фирмата с държавно участие „ВИТА” от Велинград, която беше обявена за нов собственик на бившия Военен санаториум в Поморие, обявиха, че след два дни ще приемат документи на желаещи да работят в здравното заведение.

Този случай предизвика силното недоволство на ръководството на общината, която поиска след обявяването му в несъстоятелност, да придобие собствеността с аргумент, че земята е дарена за тази цел от поморийци през 1932 година.

През миналата и началото на тази година трудовите договори на всички 45 постоянни служители там бяха прекратени и те бяха освободени от работа. До края на седмицата управителят на „ВИТА” д-р Любомир Крантев ще посети Поморие.

От фирмата съобщават, че той ще проведе среща с тях за да ги запознае с перспективите за развитие на болницата, плана за ремонтните дейности, мерките за плавен преход към дружеството и ще отговори на техни актуални въпроси.

„Всички уволнени служители, без каквито и да е изключения, ще бъдат уведомени персонално за началния час и мястото на което да се явят за попълване на заявленията и получаване на информация относно набора от документи, които следва да представят.”, пише в съобщението.