От доцент писмо получих...
От доцент писмо получих... / Веселин Максимов
От доцент писмо получих...
80665
От доцент писмо получих...
  • От доцент писмо получих...

Пореден опит за измама по интернет беше регистриран днес, от много собственици на виртуални пощенски кутии в цялата страна. Лъжецът използва адреса на преподавател във Факултета по Славянски филологии на Софийския университет „Свети Климент Охридски”

„Надявам се писмото ми да е достигнало на време. Аз бях в Limassol, Кипър. и по време на престоя ми бяха откраднат моите документи заедно с международният ми паспорт и кредитната ми карта. Посолството е готово да ми помогне за да взема полет без паспорта ми, трабва само да платя за билета  и да покриа моите хетелски сметки. но не мога да вляза в сметките си без кредитни карти, сварзах се с банката ми но те се нуждаят от повече време с обработката на нова. В такава лоша ситуациа мислех да поискам бърз заем, който мога да варна обратно след като се прибера. Найстина трябва да хвана следващият полет. Съжелявам за неудобството което може да ви причини. Мога да ви пратя информациа как да преведете сумата. Надявам се да получа вашият отговор.

с най добри пожелания”

Така, с грешки, най-вероятно превеждано с Google Translator, пише в сърцераздирателното писмо от (уж) доцент д-р Надежда Сталянова, преподавател от Славянския факултет на университета. След обаждане до деканата се оказа, че истината, всъщност, е малко по-различна:

"От много места ни се обадиха, благодаря ви за сигнала, ще се опитаме да видим какво е станало с нейния мейл, защото това просто не отговаря на истината

Не е била в Лимасол, Кипър, не си е губила никакви документи, така ли?

Дамата е в университета. Сутринта я видях, тук е. това е пак някаква измама. Ще се обърнем към необходимите лица за действие"

Ако, все пак, решите да сте добри и милозливи християни, поне попитайте ваши приятели или познати, дали не са получили същото неграмотно писмо. Което няма нищо общо с доцент Сталянова.