Камено Дарик
Камено Дарик / netinfo
Най-малките отговаряха на трудните въпроси за професиите и литературата
Книгите са най-търпеливите ни учители
97511
Книгите са най-търпеливите ни учители
  • Книгите са най-търпеливите ни учители

община камено
netinfo

"Писател е богат човек с въображение, който търси музата и има много мускули,  "Работата на певците е да дават автографи и да пеят по цял ден пред много хора. Те не могат да напълнеят, защото винаги са сред фенове, които им ръкопляскат". Такива определения дадоха децата на Камено за творческите професии. Оказа се обаче, че повечето от тях не само са запознати с различните професии, но и много обичат да четат.

На днешния празник на българската просвета и култура и славянската писменост, те получиха книги с лични посвещения от обществено значими и популярни личности. Задачата им беше обаче да дадат формулировка на техните професии.  

община камено
netinfo

Камено Дарик
netinfo


За втора поредна година Дарик радио-Бургас гостува в града с инициативата „Книгата, без която не можем“, след като през 2017 г. медиата дари десетки книги на местното читалище „Просвета-1927”.
 

Камено Дарик
netinfo

община камено
netinfo

Откритото студио на Българско национално Дарик радио в Камено започна с пускането на бели гълъби и внушителен флашмоб, в който възпитаници на ТА "Здравец", с ръководител Димитрина Бакалова издигнаха шестметров трибагреник под звуците на националния химн. 
 

Камено Дарик
netinfo

„Честити празник, скъпи съграждани. Честит ни празник на българската просвета, на българската култура и славянската писменост. Приветствам тази инициатива, защото словото е туй що ни осветява пътя напред. Книгата, която аз искам да подаря е „Малкият принц“ на  Антоан дьо Сент-Екзюпери. Именно в неговите редови аз открих път за себе си“, каза кметът на община Камено Жельо Вардунски.
 

Камено Дарик
netinfo

Специален гост на събитието беше директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Калоян Калоянов, който подари на малките читатели своята любима книга с произведения на Емилиян Станев.

„Скъпи малки читатели, в книгите се крие особено очарование. Носят ни сила, говорят с нас. Дават ни добри съвети, стават наши приятели и най-търпеливи учители. Няма книга, от която да не можеш да научиш нещо“, сподели комисар Калоянов. Какво още каза той, чуйте в звуковия файл:

община камено
netinfo

 

Камено Дарик
netinfo


Книги за децата на Камено дариха юристът и писател Елка Стоянова, певицата и поетеса Ажда Чаушева, певецът и актьор Руслан Мъйнов, изпълнителят Георги Дюлгеров, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.

„Прокурорите карат всякакви коли, най-често скъпи. Карат се много на тези, които крадат или вдигат много шум и викат, както и на тези, които хвърлят камъни. Имат и секретарки, които правят каквото им кажат.“ Така децата на Камено описаха професията на прокурора в опит да дадат най-точен отговор, за да получат книгата за "Питър Пан" от председателят на Районната прокуратура в Несебър - Радост Бошнакова.

Книга с посвещение дари и Манол Тодоров от „Сдружение SOS-ПТП“, който лично отправи своето специално послание към децата. Това направи и  талантливата певица Калина Енчева, която не се плаши и перото на поета.

Инициативата на Дарик подкрепиха от община Камено, читалище „Просвета 1927“, СУ „Христо Ботев“ и ЦДГ „Слънце“.

община камено
netinfo

община камено
netinfo