/ Снимка: Дарик, архив
Ефективна присъда от три години и половина изпитателен срок при първоначален строг режим наложи Бургаския окръжен съд на Христо Д., по-известен като Пъхито, заплашил ученик да избие цялото му семейство заради... една цигара с марухуана. Наказанието бе произнесено днес, но задочно, тъй като Пъхито така и не се появи на насроченото заседание.

Наели рецидивист за ремонт в Слънчев бряг. Той извършил грабеж

В съда обаче потърпевшият ученик – Георги Н. разказа неизвестни до момента подробности от случая: С приятеля му-Бисер К., бивш негов съучаник, решили да си купят цигара с марихуана, но понеже нямали пари наркодилър с името Кирчо, им дал тревата „на доверие“. Първоначално обявил, че му дължат 10 лева, като щели да платят поравно, но след като половин година така и не се издължили, вдигнал цената на 80 лева.

Бисер заявил, че пари няма и поискал от Георги. Взел от него 60 лева, а после пък се уговорил с Пъхито да притисне Георги  за още пари. Каквото останело, обещал Бисер, щяло да е за него. Пъхито причакал Георги пред детска градина в Карнобат и в прав текст заявил, че ако не даде още пари, ще майка му, баба му и вуйчо му, докато спят.

Потърпевшият разказал на майка си, тя съобщила в полицията и бандитът бил заловен. По-късно обаче бил пуснат. Днес така и не дойде в съда. От магистратурата уточниха, че ще бъдат предприети мерки за издирването му.