Осъдиха гърци ловували тук
Осъдиха гърци ловували тук / netinfo

Районен съд - Бургас призна четирима гръцки граждани за виновни в незаконен улов на водни организми, значително надхвърлящ разрешения любителски улов, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите. Рамадан Рамадан, Ерджан Ниазиоглу и Тайфун Аладжа от област Ксанти и Хасан Бабасали от община Керамоти са признати за виновни в това, че през февруари тази година в рибостопански води в Черно море, до Бургас в съучастие са уловили миди от вида „пясъчна мида" в количество, надхвърлящо значително нормите за любителски риболов - 37 кг, при разрешен любителски улов до 3 кг.
Рамадан и Ниазиоглу са осъдени на 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с 3 години изпитателен срок. На всеки е наложено и наказание глоба в размер на 1000 лв. На Бабасали и Аладжа са освободени от наказателна отговорност като им е наложено административно наказание глоба в размер на 4 000 лв. за всеки. Другите двама подсъдими са били освободени от наказателна отговорност с налагане на административно наказание от Районен съд - Несебър за същото деяние.
Четиримата гръцки граждани са лишени от право на любителски риболов и улов на други водни организми на територията на Република България за срок от 2 години.