Осигуряват на Сунгурларе училищни автобуси
Осигуряват на Сунгурларе училищни автобуси / netinfo

Министерството на образованието дава още един училищен автобус на община Сунгурларе. По този начин се решава проблемът с превоза на ученици от селата Везенково и Садово до СОУ „Хр.Ботев” в Сунгурларе. Автобусът е отпуснат спешно след писмо на кмета на община Сунгурларе д-р Георги Кенов до министъра на образованието Даниел Вълчев.

Поради закриване на училището във Везенково, Министерството на образованието е разпределило децата в най-близкото училище - в село Манолич, за което са отпуснати 200000 лева за ремонт и училищен автобус, който безплатно да ги превозва. В началото на учебната година обаче се оказа, че родителите на близо 30 деца са ги записали паралелно и в училището в Сунгурларе. Така те губят правото на безплатен превоз, а нямат финансова възможност да плащат пътните им.

“Като кмет на общината съм длъжен да пазя социалния и етническия мир в общината и да търся решение на възникналите проблеми без да политизирам ситуацията. Благодарение на бързата реакция на министър Вълчев, проблемът бе решен. Досега сме работили добре с представените тук политически сили, надявам се и занапред да работим заедно за хората”, заяви д-р Георги Кенов.

Новият училищен автобус ще пристигне в началото на седмицата.