Орлин Горанов става „Цигански барон” на сцената на Бургаската опера
Орлин Горанов става „Цигански барон” на сцената на Бургаската опера / netinfo

Обичаният от публиката певец Орлин Горанов отново оставя естрадата за една нощ, за да влезе в другото си амплоа. В петък, на сцената на Държавна опера - Бургас, той и сопраното Еделина Кънева ще пресъздадат фаталното привличане между Тони и Мария от мюзикъла "Уестсайдска история", пламенната любов на Шандор и Сафи от операта „Цигански барон", както и чистата, но обречена обич между поета Родолфо и шивачката Мими от операта „Бохеми".

Концертът на двамата изпълнители ще зарадва бургазлии с фрагменти от световно известни мюзикъли, опери и оперети. Той ще се състои на 22 ноември, от 19:00 часа, в залата на Операта.

„Орлин Горанов е певец с две амплоа. Той е колкото добър в естрадата, толкова и в операта. Хората, които не успяха да го гледат по време на Летните музикални празници в „Набуко", заради проливния дъжд, сега могат да се насладят на концертното му изпълнение. Орлин Горанов е гостувал и друг път на нашата сцена, но сега за първи път ще има концертно изпълнение. Вярвам, че дуетът му с Еделина Кънева ще е интересен за публиката", каза Александър Текелиев - директор на Държавна опера - Бургас.

Бургазлии ще могат да чуят и фрагменти от операта „Веселата вдовица" на Франц Лехар, операта "Манон Леско" на Джакомо Пучини, както и много други.

В концерта на Орлин Горанов и Еделина Кънева участие ще вземе оркестърът на Държавна опера - Бургас под диригентсвото на Иван Кожухаров. Концертмайстор ще е Йордан Ковачев.

Цената на билетите е от 8 до 12 лева, за ученици 6 лева. От Операта предлагат и възможност цялото семейство да отиде на представление срещу голяма отстъпка. Пакетът „Фамилия" включва 4 билета на стойност всеки по 6 лева.