/ netinfo

Приключи първият етап от конкурса за изработване на лого на новото компютърно училище, което ще отвори врати в Бургас наесен. Над 70 души от цялата страна участваха със свои предложения, най-малките от тях на 7, 9 и 10 години. Община Бургас  благодари на всички за положения труд и проявената креативност.

Постъпилите над 100 проекта бяха оценени от жури в 12-членен състав. В него влизат представители на училищното настоятелство към Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, както и експерти от водещи ИТ компании.

Община Бургас създава ново училище по компютърно програмиране

Журито избра за финалисти пет лога. Техни автори са Николай Райков, Иво Паспалски, Абуди Жабас, Димитър Лазаров и Диляна Иванова. Петте финални предложения са публикувани в сайта на Община Бургас, раздел "Образование": https://www.burgas.bg/bg/info/index/1312.

Победителят в конкурса ще бъде определен чрез електронно гласуване, което ще се проведе в периода от днес, 20 февруари до 13.00 часа 05 март, включително.

Той ще бъде обявен на 06 март, след обработка на резултатите от интернет вота. Както вече бе съобщено, наградата за победителя е iPhone X. Останалите четирима финалисти също ще получат награди.