/ iStock/Getty Images
„Алфа Дилеа“ ООД е определен за концесионер на морски плаж „Градина - централен" - част 2, община Созопол, област Бургас, а „Мирикал“ ЕООД – за концесионер на морски плаж „Елените", община Несебър, област Бургас, съобщиха от правителствената информационна служба.

Концесионерът  „Алфа Дилеа" ООД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 8 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 8 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж. 

Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 11,7% без ДДС. 

Търсят се стопани за варненските плажове „Буните“ и „Панорама – север“

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 58 246,15 лв. без ДДС. Предложение за инвестиции за мерки относно опазването на околната среда, дюните и защитените територии на морския плаж в размер на 108 228 лв. с ДДС. 

Концесионерът „Мирикал" ЕООД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер: на
роялти от 10,8% без ДДС. 

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 150 531,43 лв. без ДДС. 

Предложеният от концесионера размер на инвестиции за организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за целия срок на концесията е 179 568 лв. с включен ДДС.