Опозицията подозира далавера
Опозицията подозира далавера / Дарик Бургас
Опозицията подозира далавера
51927
Опозицията подозира далавера
Опозицията подозира далавера
  • Опозицията подозира далавера
  • Опозицията подозира далавера

„Прикриване на мащабна задкулисна сделка” нарекоха от опозицията в Общинския съвет днешното прекратяване, по желание на ГЕРБ, на дебата относно решението за продажба на 11 декара имот на намиращото се в тежко положение предприятие „Благоустройствени строежи”. Представители на Национален фронт за спасение на България, БСП и Средна европейска класа нарекоха бъдещата сделка „гласуване срещу комисиона” от евентуалната продажба на имота на БКС.

От НФСБ обявиха, че парите от продажбата (около 3 и половина милиона лева) ще отидат в сметката на Агенцията по приватизация, а не в тази на предприятието. Общинските съветници смятат, че бъдещият търг ще бъде провален няколко пъти, докато цената спадне значително и 11- те декара от базата ще бъдат купени за подозрително малко пари, от фирма, която най-вероятно, е вече определена. Според тях, комисионата ще отиде директно в партийната каса на партията на мнозинството в местния парламент.

„Търгът е явен, с явно наддаване, така че не може да има никакви манипулации. А що се отнася до прекратяването на дебата, от Националния фронт от два дни, по време на заседанието, имаха готови клишета и на всяка гочка от дневния ред повтаряха едно и също нещо. Така щеше да се случи и с тази, затова малко по-рязко прекратихме обсъждането. И вече два дни така се водеше сесията, с безсмислени дискусии”, коментира за Дарик водачът на групата съветници от ГЕРБ Димитър Людиев.

Той подчерта, че продажбата на имуществото на „Благоустройствени строежи” се прави за покриване на част от неговите големи задължения, натрупани през изминалите години, когато е работило на загуба и прогнозира, че ако областният управител Константин Гребенаров върне докладната за ново обсъждане в Общинския съвет, тя просто ще бъде разисквана малко по-дълго време и отново ще бъде приета в същия вид, в който беше гласувана днес.

Звуков файл 1: Съветник Валентин Касабов от НФСБ

Звуков файл 2: Съветник Димитър Людиев от ГЕРБ