Огнено ледената прогноза  на Хремавия облак
Огнено ледената прогноза на Хремавия облак / netinfo

Прогнозата за времето достига до вас благодарение на усилията на вожда на племето на синоптиците Хремавия облак.

Човекът станал рано тази сутрин , ама навън бил ужасен студ и се вихрела страхотна буря. Демек зимата пеела свойта зла песен.

Тогава оправният вожд пристъпил към алтернативния вариант. В дни като този обикновено се ползвала камината и комина в ритуалната зала на племето. Камината била толкоз голяма, че в нея можела да бъде опечена успешно цяла крава, а през комина спокойно можели да преминат под ръка две от участничките в конкурса “МИС МАКСИ” ..

Хремавия облак се сетил , че коминът е нещо позапушен и затова в последно време димограмите били пълни с правописни грешки. Някои от съгласните не се изписвали и се получавали недоразумения. Качил се вождът на покрива и бръкнал смело в димоотвода с едно копие. Ровил той и с ръка , ама не се получавало.

Хремавия облак се спуснал малко по-надолу и пак затършувал в сумрака, без да постигне особено голям ефект.

Попочистил това онова , после решил да се връща на покрива и тогаз……пончото му се закачило за някаква метална кука вътре в комина.

Бряфффф!!!!!! - възкликнал вождът и се поразмърдал, но този път на куката се нанизали и панталоните му.

ЪЪЪЪЪ!!!!! – Хремавия облак започнал направо да пощръклява.

Естествено мърдането окончателно го зашило към куката .

Вождът надал могъщ рев, за да го чуе някой, ама индианците по това време още спели при жените си, е някои не спели, ама поради близостта с жените си, правели някакви работи, за които не е прилично да се говори рано сутрин.

Вождът усетил как се припотява, макар че навън било доста студено.

След малко усещането за изпотяване се засилило. Оказало се, че камината била запалена точно в този драматичен момент от старата индианка Глуха свиня в тръстика, която подготвяла ритуалната колиба за семинар на дамския клуб “Дъртите томаховки”

Вождът пак надал величествен рев, ама Глуха свиня в тръстика хич не го и чула, вместо това хвърлила още две цепеници в огъня.

Ужас. Хремавия облак тогава предприел едно революционно дело.

Просто се изхлузил решително от гащите си и пончото и скокнал в камината .

Глуха свиня в тръстика видяла , че някакво черно същество скочило в камината и нали била член на клуба Дърртите томаховки, изкарала своята томаховка и с боен вик скочила срещу съществото. За голямо нейно изумление непознатата твар подскочила по жаравата като нестинарка и бързо си свалила кожата, демек гащите и фланелката , щото те почнали да пламтят. Вождът изскочил гол като сокол от огъня и застанал срещу Глуха свиня в тръстика , пък тя като го видяла тъй натюр и го познала веднага. Ъъъ, вожде тил си бе. Кво правиш дибидюс в комина?

Ъъъ, отпушвах го. – отвърнал безсилно вождът.

Хм, с този малък уред ще ти е трудно да отпушиш каквото и да е било – отвърнала дъртата томаховка и се изнесла от колибата. Вождът се наметнал там с някаква покривка и се приближил към огъня вече по-спокойно.

После ми пратил димограмата, демек с димни сигнали написал синоптичния бюлетин. И прогнозата за времето гласи следното.

Оооо, бледолики . Днес ще ви грее слънчевия реотан и по обяд ще ви топли. Ще има и облачни бизони, ама малко. На гости ще ви дойдат 18 от синовете на Великия термометър, пък Оня, Що Духа пак никакъв няма да го има.

Аз казах хау!!!!!