Общинският съвет се опростачил
Общинският съвет се опростачил / снимка: Дарик Бургас
Общинският съвет се опростачил
37627
Общинският съвет се опростачил
Общинският съвет се опростачил
  • Общинският съвет се опростачил
  • Общинският съвет се опростачил

„Бургаският общински съвет се профанизира и опростачи напълно”, заяви днес Валентин Касабов, ръководител на група „Независими” в местния парламент. Това стана на отчет на групата за нейната дейност през изминалата 2010 година.

Според Касабов и неговия колега Валери Симеонов „простащината се толерира широко от новосформираното монолитно мнозинство – ГЕРБ, Атака, ДПС, БСП, групата на Ваклин Стойновски и двамата останали общински съветници от БСДП”.

Симеонов обяви, че Общинският съвет е узаконил вече съществуваща едноетажна постройка върху частна общинска земя, на улица „Босна” 3 в квартал „Меден рудник”, след като е гласувал внесена от кмета Димитър Николов докладна за учредяване на право на строеж на мястото.

Група „Независими” съобщиха, че ако кметът Николов не уволни своя заместник по строителството Костадин Марков, те ще преразгледат своето отношение към градоначалника. На въпрос на Дарик как ще стане това, съветник Симеонов отговори:

„С изнасяне на факти ще помогнем на хората да си формират мнение дали този кмет има качества за втори мандат, след като толерира корупционни схеми с мълчание и бездействие.”

Чуйте в звуковия файл общинските съветници Валентин Касабов и Валери Симеонов