сграда
сграда / netinfo
Община Бургас е предприела бързи действия по въпроса с падащите стъкла и мазилка до ОУ “Княз Борис I”. Toва става ясно от отговор на кмета Димитър Николов на питането на общинския съветник Георги Дракалиев, който сигнализира за проблема преди дни. Става дума за сградата на ул.“Александър Велики“ 37, на кръстовището с ул.“Патриарх Евтимий“, точно срещу оградата на училището.

Служители на отдел “Контрол на строителството“ са извършили проверка и външен оглед на място и са установили, че счупените стъкла са на прозорци от самостоятелен обект на втория етаж на сградата. Съставен констативен протокол и тъй като обектът е собственост на частно лице, му е изпратено предписание. На собственика е указано в 7 дневен срок от получаването му, да предприеме действия за остъкляване на съществуващата дограма или подмяна с нова, както и обезопасяване на проблемните участъци по уличната фасада.

„Доволен съм от бързата реакция на администрацията и се надявам проблемът да бъде решен, преди началото на учебната година“ заяви Георги Дракалиев на днешното заседание на Общински съвет – Бургас.