Общината дава рамо на полицията
Общината дава рамо на полицията / netinfo

Средства за закупуване на полицейска техника ще заложи в капиталовата си програма Община Бургас. Устройството-стационарна радарна установка тип „Трафипакс” ще се монтира на места с концентрация на ПТП. То ще засича и заснема автомобили, движещи се с превишена скорост. Архивираните данни на радара ще се използват при търсене на отговорност от водачи-нарушители.

През 2008 г. на територията на община Бургас бяха регистрирани 147 тежки ПТП с 34 загинали и 155 ранени. В сравнение с 2007 г. произшествията са намалели с 41, ранените с 31, но убитите са с 2 повече. Огромната част от катастрофите са причинени от употребили алкохол шофьори. Общината и полицейските служби в града обединяват усилия за намаляване броя на пострадалите и жертвите в печалната статистика. Безмилостно ще бъдат гонени и наказвани всички водачи на МПС, хванати зад волана с алкохол в кръвта-се заканват от общината.

 Подготвят се общи мерки за подобряване на пътната инфраструктура, организацията на движение и контрола по спазване правилата за движение в Бургас. Предстоят обсъждания за въвеждане на еднопосочно движение във възлови отсечки на града. Водят се разговори за доизграждане на светофарното регулиране при кръстовището на колело „Ремиза”, разрешение за използване на аварийните ленти за движение в отсечката от кръстовището при стадион „Черноморец” до кръстовище Бургас – Средец – Созопол, привеждане в експлоатация на пешеходните подлези до Военна болница, бл. 55 в к-с „Славейков”, до ВХТИ и др. .