Общинарите сезират прокуратурата, синдик влиза в „Черноморец“
Общинарите сезират прокуратурата, синдик влиза в „Черноморец“ / Веселин Максимов

Общинският съветник Константин Бачийски да подаде сигнал в прокуратурата, затова че Иван Цанев и Мирослав Йорданов, представители на местния парламент в ПСФК „Черноморец Бургас" АД, са гласували на спешно извънредно заседание, без да уведомят съвета и без да поискат неговото решение, предложената от Митко Събев процедура по обявяване на дружеството „ПСФК Черноморец Бургас" АД в несъстоятелност.

Точката от дневния ред предизвика разгорещен дебат с взаимни нападки от няколко страни, в стил „всеки срещу всеки". Ангел Божидаров от НФСБ заяви, че дружеството е „бургаското КТБ" и прикани „всички общински съветници, спортни деятели и цялата общественост" на протестен митинг пред сградата на Общинска администрация, от 10 часа в събота.

Евгений Мосинов от БСП обясни на своите колеги, че решенията от събранието са вече факт и според тях предстои закрито заседание на съда по обявяване на несъстоятелност и влизане на синдик в дружеството. А единствената реакция на Общинския съвет би била преговори с кредиторите, назначаване на оздравителен план и евентуално изтегляне на апортната вноска на Общината (терен и сгради) в друго дружество.

Кметът Димитър Николов обяви, че по документи на терена от 140 декара не може да бъдат строени жилищни сгради, хотели, атракциони или други, той е предназначен само за спорт и всеки евентуален бъдещ инвеститор там трябва да изгради само и единствено спортни съоръжения.