Обявяват номинациите за медийните награди “Феникс”
Обявяват номинациите за медийните награди “Феникс” / netinfo

Номинациите за Годишните медийни награди „Феникс”, досегашният “Златен мамул” ще бъдат обявени тази вечер в капитанска зала на хотел “България. .

Вместо досегашните 13, тази година ще бъдат връчени 8 приза под формата на статуетка, символизираща птицата Феникс, изработена от скулптор Богдан Бондиков.

Победителите в тазгодишните медийни награди са определени чрез анкетни карти, попълнени от екипите на 32 печатни, електронни медии, агенции и кореспонденти на централни издания.

Ще бъдат излъчени победители в осем категории - публицистика, репортаж, интервю, журналистическо разследване, фоторепортер и видеооператор, култура, спорт, PR. Номинираните ще бъдат обявени от адвокат Евгени Мосинов, който е обработвал данните.

Организаторите от сдружение „Бургас медиа – груп” ще получат пликовете с имената на победителите в деня на самата церемония, която ще се състои на 15 юли в залата на бургаската опера.

На церемонията са отправени към кметовете на морските общини, депутати, политически лидери и представители на бизнес средите. За породен път се очаква събитието да уважат медийните експерти проф. Георги Лозанов и депутатът Любен Дилов-син.