Облекчават трафика от и към комплекс Меден рудник
Облекчават трафика от и към комплекс Меден рудник / netinfo

Община Бургас е готова с предпроектното проучване за разширяване на бул. "Тодор Грудов". Това стана ясно по време на кръгла маса по въпросите на транспортната схема на града. В дискусията участваха зам.-кметът по строителството Костадин Марков, главният архитект Веселина Илиева и общински съветници.

Дейностите по проекта предвиждат изграждането на допълнителни ленти в двете посоки на движение, в участъка от кръстовището Бургас – Средец – Созопол до разклона за Горно Езерово и зона „А” на к-с „Меден рудник”. Така пътят ще стане 3-лентов и в двете посоки, за сметка на разделителния зелен остров. Реконструкцията ще засегне и малка част от стълбовете, носещи контактната мрежа на тролейбусния транспорт. Крайната лента от всяка страна ще е по-широка, за да поема едрогабаритните автомобили. Проектът трябва да получи одобрение от Общински съвет – Бургас.

„Вярвам, че наесен реално можем да започнем изпълнението и в началото на следващата година да сме готови”, каза Костадин Марков. Цялата проектоподготовка за разширението на бул. „Тодор Грудов” е съобразена с жизненоважния за Бургас проект за изграждане на пътния възел Бургас – Средец – Созопол. Неговото изпълнение по план също трябва да започне през есента на тази година.