Областният управител предлага  служебно състав на РИК
Областният управител предлага служебно състав на РИК / netinfo

Съставът на Районната избирателна комисия за избор на членове на Европейски парламент ще бъде предложен служебно от Областния управител Любомир Пантелеев. Днес по време на консултациите с участитето на парламентарно представените партии и коалиции не беше постигнат консенсус за длъжностите зам.-председател на РИК и секретар. Единствено кандидатурата на адвокат Евгени Мосинов за председател, излъчена от Коалиция за България, не беше оспорена.

Пантелеев предложи политическите партии и коалиции да проведат допълнителни консултации и да излъчат предложения до 15 часа днес. Разбирателство явно не е било постигнато, защото до този час в Областна управа не бе пристигнало писменото становище на партиите и коалициите.

По закон поради липсата на единство, областният управител изпраща в предложението до ЦИК състава на РИК, който ще следва разпределението на местата на ръководството и структурата, в съответствие с Указа на Президента. 
Пантелеев ще предложи за председател на РИК Евгени Мосинов от Коалиция за България , за зам.- председател Светла Каменова от НДСВ и за секретар Севим Неджатиева от ДПС.
Районната избирателна комисия според чл. 14 от Закона за избор на членове на Европейския парламент от Република България се състои от 25 члена - председател, заместник-председател, секретар и членове.