Областният управител гневен на контраподписката
Областният управител гневен на контраподписката / dariknews.bg

Областният управител Павел Маринов възрази остро на идеята на работещите в Пристанище Бургас да започнат контраподписка срещу отварянето на Зона за обществен достъп и Морска гара в порта. Той изпрати своите аргументи до бургаските медии в становище, в което напада директно своя съпартиец, изпълнителния директор на пристанището Николай Тишев. Поместваме текста без никаква редакция:

„Директорът  на „Пристанище Бургас” ЕАД  да не злоупотребява с доверието на работещите в пристанището!

Да спре незабавно с опитите за противопоставяне на интересите на гражданите на Бургас с тези на работещите в Пристанище Бургас!

Решението за създаване на Зона за обществен достъп е взето съгласно действащото българско законодателство, спазени са всички процедури и срокове и е съобразено  с интересите на всички участници в проекта. Осъществяването му ,ще донесе огромни ползи за целия град и косвено за цялата държава.

Преки ползи, като участници в пристанищните дейности,  ще има и за работещите в „Пристанище Бургас” ЕАД  чрез увеличаване на заплатите и стабилизиране на работните места, както и увеличаване на щата с нови специалности.

Позицията на директора на пристанището е изцяло в противоречие с бъдещето на пристанището и развитието на града. За да стане директор г-н Тишев се е запознал със своите предстоящи задължения, като едно от най-важните от тях е планиране и развитие на човешките ресурси на пристанищния оператор за осигуряване дейностите на Зоната за обществен достъп.

Защо не изпълнява тези свои задължения? – Отговорът на този въпрос не е свързан с интересите на работещите в пристанището.

Областният управител Павел Маринов кани в присъствието на медиите на 8 юли /вторник/ от 12 часа в сградата на областна администрация всички работници и служителите от „Пристанище Бургас”  на среща за обсъждане бъдещето на пристанището.”