"Сега е станала някаква огромна грешка, която съм допуснал", каза в съда Андон Христов /на снимката вляво/.
"Сега е станала някаква огромна грешка, която съм допуснал", каза в съда Андон Христов /на снимката вляво/. / Снимка: Лалка Димитрова
Филми за възрастни с участието на непълнолетни - тези находки открили криминалисти при претърсването на дома на 48-годишния таксиметров шофьор от Шумен Андон Христов, задържан за блудствени действия с ученичка от Бургас. Очаква се утре прокуратурата да прецезира обвинението срещу Христов и той да бъде подведен и под наказателна отговорност и за заснемането на порнографски материали. Специална експертиза ще установи по лицевите характеристики на участниците в „сюжетното действие“ дали те са непълнолетни. Тя ще бъде извършена в София, съобщиха пред репортер на Дарик-Бургас запознати със случая.

Иначе, днес Бургаският окръжен съд за пореден път отхвърли молбата на Христов за освобождаване от ареста. "18 години работя като таксиметров шофьор. Ако съм искал да извърша престъпление, като това, в което в момента съм обвинен, имал реалната възможност да го направя многократно. Общувал съм с достатъчно много хора. Сега е станала някаква огромна грешка, която съм допуснал“, каза той пред магистратите.

Таксиметровият шофьор е обвинен за това, че в периода 9 - 25 януари 2018 г., в чрез Facebook и Messenger е съблазнявал 15-годишно момиче и дори се е срещнал с него в царевична нива.

„Въпреки че Христов е неосъждан, всички събрани доказателства по делото сочат, че той е автор на престъплението. Потърпевшата е непълнолетна, от което следва, че е била уязвима, а Христов е бил напълно наясно с действията си”, посочиха от прокуратурата. И подчертаха, че времето, в което той е бил в ареста, едва ли е достатъчно да си направи равносметка за случилото се.