Кметът Иван Алексиев се срещна с новите златни момичета на България
Кметът Иван Алексиев се срещна с новите златни момичета на България / netinfo
Националите ни по художествена гимнастика се срещнаха с Иван Алексиев, по чиято покана почиват в общината

Поморие е мястото, което  националният ансамбъл по художествена гимнастика избра за своя заслужен отдих и почивка, след постигнатите успехи на дебютното си Световно първенство в Италия.

Новите златни момичета, заедно с треньора им Весела Димитрова гостуваха в Община Поморие по покана на кмета Иван Алексиев. Той ги посрещна с подарък – икона на закрилника на Поморие – Свети Георги Победоносец.

„Нека светецът да бди над вас и да ви подкрепя в залата.Поморие е град, който изключително много държи на спорта, стараем се да осигурим условия, така че децата да тренират безплатно от малки. А вие сте техният пример, носите много положителни емоции и самочувствие на всички българи и ни изпълвате с гордост”, каза кметът Иван Алексиев.

Благодарение на тези срещи ние разбрахме какво мислят и какво чувстват хората към нас. Усетихме, че носим радост и смятам, че момичетата са още по-мотивирани за нови успехи. Това сподели треньорът Весела Димитрова и покани кмета Алексиев и председателя на Общински съвет-Поморие Адам Адамов на Световното първенство по художествена гимнастика, на което страната ни ще бъде домакин догодина.

Възстановителният лагер в Поморие ще продължи до 16 септември и ще даде на ансамбъла сили и вдъхновение за нови съчетания и титли.