Новият Закон за детето на публично обсъждане в Бургас
Новият Закон за детето на публично обсъждане в Бургас / Sofia Photo Agency, архив

Широко публично обсъждане на Проекта на нов Закон за детето ще се проведе утре в Областна управа - Бургас съвместно с Министерство на труда и социалната политика. Целта на срещата е, преди внасянето на законопроекта в Народно събрание, той да бъде представен пред широка аудитория за обсъждане и усъвършенстване чрез дискусиите с всички заинтересовани страни.

Ще бъдат представени основните нови моменти на реформата в областта на децата и семейството.

Законопроектът ще бъде представен от заместник- министъра на труда и социалната политика Валентина Симеонова; Председателя на Държавната агенция за закрила на детето -Надя Шабани и Елена Кременлиева, Директор Дирекция „Социално включване" при МТСП.

Покани за участие в срещата са отправени до: Регионална дирекция социално подпомагане, Регионална здравна инспекция, Областна дирекция на МВР, Инспекция по труда, Регионална служба по заетост, Комисия за защита от дискриминация, БЧК, „Читалища", Бургаски свободен университет, Университет „Проф. Д-р Асен Златаров", Бургаски детски и младежки парламент, Търговско-промишленана палата, Търговско индустриална камара, МБАЛ- Бургас, Медицински център „Св. София", „Лайф-хоспитал"- Бургас, Медицински център „Св. Николай Чудотворец".