Нов триумф за „Европул Бургас”
Нов триумф за „Европул Бургас” / netinfo

Мария Димитрова е поредният шампион по лека атлетика, който донесе златен медал в клубната витрина на „Европул Бургас”. Възпитаничката на треньора Атанас Атанасов спечели убедително първото място на националния турнир по спортно ходене в Поморие.

Отличничката от Търговската гимназия в Бургас постигна успеха си в групата на девойките старша възраст  с респектиращ резултат от 31.32 мин. на дистанция 5 километра. Така тя дублира титлата си от първото издание на турнира през 2013 година.

В групата до 16 години Радослав Свирецов спечели сребърен медал, а Ивелин Ганчев - бронзов. Двамата абсолютни дебютанти показаха впечатляващи постижения. Иван Атанасов се класира на 4 място в „юноши младша възраст”, а Павлина Стоянова на 5, при „момичетата до 16 години”.

По същото време, в друг турнир, със заглавие „22 март”, Татяна Дячкова спечели за трета поредна седмица, трети златен медал, в състезанието по планинско бягане. Така тя вече е сигурен участник в предстоящата Балканиада в Смолян и на Световното първенство в Италия.