Нов спортен комплекс в Славейков
Нов спортен комплекс в Славейков / Пресцентър Община Бургас

Община Бургас и Българската федерация по борба вече подписаха договор за учредяване право на строеж на нов плувен и спортен комплекс в парк „Изгрев“ в комплекс „Славейков“. Теренът на площ 23 264 квадратни метра е общинска собственост. Той ще бъде отстъпен на концесионера за 30 години. След като срокът изтече, Община Бургас ще придобие безвъзмездно правото на собственост върху всички построени в имота съоръжения и сгради.

Българската федерация борба се задължава на мястото на закрития в момента бивш комплекс „Атлант” и неработещите и пропаднали вътрешен и външен басейни да построи модерен съоръжения на разгъната площ 22 466 квадратни метра. Инвестицията е към 19 000 000 евро, работата трябва да приключи за максимум две години. До 60 дни инвеститорът трябва да представи окончателния проект за предвидените сгради и съоръжения.

Новият комплекс ще разполага с открит плувен басейн с олимпийски размери и трибуни, двадесет и пет метров закрит басейн, медицински център, фитнес, две многофункционални зали, тренировъчна зала по борба, зала за игри без топка, хотелска и търговска част, конферентни зали. Помислено е и за паркоместа, достъп на хората с увреждания до него и седем хиляди квадратни метра озеленена площ. Достъп до новия плувен център ще имат и жителите и гостите на Бургас.