/ ThinkStock/Getty Images
16-годишният Иван Иванов от Бургас, подсъдим за убийството на 11-годишната Никол Йончева през август миналата година, обжалва утре присъдата си от осем години затвор. Делото започва в 10.00 часа в Апелативния съд.

Точно година след престъплението с решение на окръжните магистрати Иван бе признат за виновен по обвинението за смъртта на Никол, но тъй като е непълнолетен присъдата му бе редуцирана. Самият той твърди, че е невинен, а близките му лансират версия за непознат мъж, който маскиран извършил серия от нападения над жени в „Меден рудник”. Според майката на Иван - Донка, разследващите са скрили важна информация, която би могла да оневини сина й.

Иван Иванов
Лалка Димитрова

Никол бе открита мъртва - с прерязано гърло в асансьор на блок в комплекс „Меден рудник“. Според обвинението Иван е прерязал сънната артерия на момичето, което е довело до особено мъчителна смърт.

Въпреки умствената изостаналост, която извършителят има, съдът счете, че тя е в леката форма и не е повлияла на преценката му и осъзнаването за извършеното.