Стоян Караненов КРИБ
Стоян Караненов КРИБ / netinfo
Най-предлагани са молдовци, украинци и руснаци
Стоян Караненов за новия бизнес с внос на кадри
93407
Стоян Караненов за новия бизнес с внос на кадри
  • Стоян Караненов за новия бизнес с внос на кадри
Новосъздадени фирми предлагат услугата "внос на кадри за работа от чужбина". Те бяха представени от председателя на КРИБ в Бургас Стоян Караненов по време на среща за решаване на проблемите с кризата на кадри в Бургаска област. Той, заедно с кметът Димитър Николов представиха днес на местния бизнес алтернативни начини за справяне с проблема с недостига на работна ръка в региона в краткосрочен план. Събитието беше под мотото  "Привличане на кадри за нуждите на местната икономика".
По думите на Стоян Караненов, на територията на община Бургас фирмите, които предлагат тази услуга са много. Вече втора година местният бизнес се възползва от нея и наема служители за работа от няколко държави. "Интересното, е че местните работодатели отчитат, че дисциплината на чуждестраните работници е по-добра от тази на българските кадри", допълни още г-н Караненов. 
Най-много са работещите в региона от Беларус, Молдова и Русия. В кои отрасли се търсят и наемат външни кадри и до колко е важна квалификацията, чуйте повече в звуковия файл от председателя на КРИБ - Бургас - Стоян Караненов: