Независим живот в Несебър. За 358 542 лева
Независим живот в Несебър. За 358 542 лева / bandegeer,com

След месец, точно на 1 март започва проектът „Независим живот" в Несебър, насочен към предоставянето на услуги за нормален, пълноценен човешки живот за хора с увреждания, самотноживеещи, болни и възрастни, които не могат да се обслужват или такива, които са регистрирани като безработни и не са придобили право на професионална пенсия по реда и условията за ранно пенсиониране.

Началото на истинската работа по идеята е на 1 април, когато ще приключи оценката на всеки конкретен случай, определянето на индивидуалния бюджет за него и назначаването на лицата, които ще му предоставят предназначената за него съвкупност от услуги. Предвиждат се 17 асистенти, които да обслужват 8 такива случая. Сумата е 358 542 лева, проектът е до края на 2017 година.

През това време на хората с увреждания ще бъде дадена възможност да бъдат истински активни, да вземат самостоятелни решения за ежедневието и живота си, да преодолеят последиците от социалното си изключване и (където се е случило) бедността. Където е възможно, ще бъде осигурена трудовата им заетост. Община Несебър работи в тази област по различни схеми вече пет години.