/ Thinkstockphotos
54-годишният мъж използвал законен пистолет "Макаров", с който искал да се защити
54-годишен жител на несебърско село е прострелял с пистолет по английски турист в близост до Слънчев бряг, съобщават от полицията в Бургас. 

Инцидентът е станал тази сутрин в пътната отсечка между селата Търнково и Оризаре. 

Българинът, който работи като охранител в курорта, се прибирал от работа с автомобил "Фолксваген Голф“. По пътя между Слънчев бряг и Оризаре той станал свидетел на конфликт между двама колоездачи по средата на пътното платно.

54-годишният мъж спрял автомобила си и направил забележка на английските туристи да се отдръпнат. Те реагирали остро и между тримата възникнал спор, който прераснал в сбиване. Българинът успял да се добере до автомобила си, от където извадил законно притежаван пистолет "Макаров", с който стрелял във въздуха два пъти и веднъж в краката на един от туристите. 

След инцидента българинът напуснал произшествието, отишъл в дома си в с. Оризаре, откъдето се обадил Районно управление - Несебър и съобщил за случилото се. По-късно е установен и задържан дома си, като междувременно получил сърдечни проблеми и е откаран в медицинско заведение от полицейски екип.

Колоездачът е откаран в бургаска болница, където предстои да му бъде извършена операция. Няма риск за живота му. 

Свидетел на инцидента съобщил на тел. 112, като незабавно към местопроизшествието се отправили полицейски служители и екип на „Спешна медицинска помощ”. Пострадалият е откаран в бургаската болница „Лайф хоспитал” в добро общо състояние, като му предстои извършването на хирургична интервенция, а втория англичанин е откаран в УМБАЛ – Бургас за освидетелстване.

Към момента по образуваното досъдебно производство се провеждат множество процесуално-следствени действия под прякото ръководство на Районна прокуратура – Несебър.