Кметът Димитров и директорът Станелов обсъдиха модернизирането на гимназията
Кметът Димитров и директорът Станелов обсъдиха модернизирането на гимназията / Пресцентър Община Несебър
Кметът на Несебър Николай Димитров и директорът на Професионалната гимназия по туризъм „Иван Вазов“ Славчо Станелов обсъдиха модернизиране на нейната база, която е морално остаряла и крайно недостатъчна. 

Това се налага заради развитието на туризма в общината, което е немислимо без квалифицирани кадри, а браншът в региона изпитва остра нужда от такива. Двамата стигнаха до няколко важни решения по проблема.

Тяхната идея е да бъде закупен съседният на училището парцел, върху който да бъде проектирана и изградена нова постройка, съобразена с актуалните изисквания и стандартите на модерното съвременно образование. 

Това ще даде възможност  учебното гимназията да открие нови, съобразени с изискванията на бизнеса специалности и паралелки, така че в дългосрочен постепенно да премине към колежанска форма на обучение. 

В тази връзка  днес градоначалникът внесе в Общинския съвет докладна записка. С нея поиска упълномощаването му за преговори със собственика на имота „Слънчев бряг“ за купуване на избрания парцел.