Немска езикова гимназия „Гьоте“ отбелязва Европейския ден на статистиката
Немска езикова гимназия „Гьоте“ отбелязва Европейския ден на статистиката / netinfo
Възпитаниците на гимназията представиха Бургас в националното състезание по статистика
Един от поредните поводите за гордост на НЕГ „Гьоте“ е успешното представяне на отбора на гимназията на Първото национално състезание по статистика за ученици 2017, организирано съвместно от Националния статистически институт и МОН. Отборът с участници Даниел Кирилов Кръстев, Галена Иванова Герджикова и Клементина Живкова Маджарова от XII „а“ клас бе единственият представител от област Бургас.

Доброто представяне на участниците се дължи и на техния ментор, Таня Сланева, старши учител по математика в гимназията. Нашите представители се конкурираха с общо 40 отбора от територията на цяла България.

Състезанието се проведе на два етапа в онлайн формат през месец юни 2017. Първият етап включваше 30 въпроса с отворен отговор, а на втория етап участниците имаха задача да изготвят теоретичен анализ по даден масив от данни, включващ онагледяване чрез таблици, схеми, диаграми и презентация.

В присъствието на Директора на гимназията инж. Надежда Радева-Иванова наградите бяха връчени от Калина Казанджиева – директор на Териториално статистическо бюро – Югоизток и Дочка Камбурова – директор на ТСБ Бургас.