/ Веселин Максимов
Неизвестен жител на Бургас очевидно изпитва носталгия и тъга към бившата сграда на комендантството и гарнизонния арест на улица „Алеко Константинов“, видя Дарик. Върху черното платно, поставено върху порутената фасада на старата сграда, той е написал с бяла боя „Тук беше комендантството! Господин министре, това покров на БНА ли е?“

Малката уличка в центъра ще бъде изцяло обновена и ще се превърне в кът на занаятите. Това са плановете на общинска администрация за нея, стана ясно преди около месец.

Там ще бъдат изградени преместваеми обекти за майсторска дейност. Целта е запазване на традициите и предоставяне на услуги и условия за отдих на гражданите и туристите.

2
netinfo

До момента е изготвено техническо задание и е сключен договор за проектиране. Готовият проект ще подлежи на обществено обсъждане. Съществуващите в момента обекти ще бъдат премахнати.
 
Времето за изпълнението на реконструкцията ще бъде съобразено с дейностите по подмяната на ВиК мрежите и съоръженията, с цел максимално съкращаване на сроковете за изпълнение. Реализацията по дейностите по обект „Благоустрояване на улица „Алеко Константинов“ ще бъде заложена за изпълнение в капиталовата програма на Община Бургас за 2019 година.