„Нефтохимик” възкръсна!
„Нефтохимик” възкръсна! / netinfo
„Нефтохимик” възкръсна!
21184
„Нефтохимик” възкръсна!
  • „Нефтохимик” възкръсна!

Днес беше първата тренировка на новия футболен клуб „Нефтохимик 1986". Той е приемник на стария отбор, преименуван в „Нафтекс", който се разпадна. Всичките купи и медали са прехвърлени от президента Митко Събев на новите „шейхове".

Президент на „Нефтохимик 1986" е Мартин Дяков, собственик на компанията „Евробилдинг". Изпълнителен и спортно-технически директор са легендите на отбора Милен Георгиев и Станчо Цонев. На поста „старши треньор" се завръща Митко Стойчев.

Предстои селекция от отбора, като ще бъде обръщано внимание най-вече на много млади футболисти, които заедно с опитните, ще направят здрав и боеспособен отбор, обясни Милен Георгиев. Тренировките и мачовете ще бъдат играни на стадиона в Долно Езерово, който ще бъде ремонтиран.

В „Нефтохимик 1986"  ще бъдат основните играчи от най-силните времена на тима - Станчо Цонев, Благомир Митрев, Тодор Киселичков, Ганчо Евтимов, Милен Георгиев, Станимир Димитров, Велиян Парушев, Антон Спасов и други. Първоначалната амбиция е класиране до пето място във „В" група и влизане в „Б" дивизия.

Чуйте в звуковия файл изпълнителният директор Милен Георгиев