Не могат да разделят стадион Черноморец от клуба
Не могат да разделят стадион Черноморец от клуба / Красимир Калудов
Не могат да разделят стадион "Черноморец" от клуба
37371
Не могат да разделят стадион "Черноморец" от клуба
  • Не могат да разделят стадион "Черноморец" от клуба

Решението на общинския съвет в Бургас за разделяне на спортния комплекс "Черноморец" от едноименния общински клуб и обособяването им като две отделни дружества все още не се случва.

Представители на местния парламент и на футболния клуб проведоха среща, на която са обсъдили причините за това забавяне.

Зам. председателят на общинския съвет Костантин Луков беше един от преговарящите, който настоява за изпълнение на решението за "отделяне".

От "Петрол" Холдинг - спонсор на "Черноморец" заявиха готовността си да изградят върху площ от 140 дка уникален спортен комлекс, наречен "Черноморец Арина" с приблизителна стойност 800 млн. евро.

След последните трусове в компанията, причинени от разногласия между партньорите  Митко Събев и Денис Ершов, излязоха информации за сериозни финансови затруднения.

Всичко това поставя много въпросителни и пред реализацията на огромния по размах и мащаби проект.

В края на миналата година г-н Събев изрази несъгласието си с предложението за "разделяне" на клуба от стадиона с аргумент, че такъв акт би понижил интереса на потенциалните инвеститори.

Предстои да бъде извършена проверка, която да установи как са били формирани внушителните разходи от страна на футболния клуб.

Повече за преговорите и за посоката, в която се движи сложния казус, ще чуете в прикачения звуков файл.