/ Лалка Димитрова
Апелативните магистрати в Бургас намалиха присъдата на ямболията Антон Иванов, който беше задържан за съучастие в група, опитала да разпространи над 38 килограма хероин в края на 2016 година, от десет на седем години.

През септември 2018-та Окръжният съд в Ямбол наложи ефективно наказание от общо 34 години затвор по обвинение за разпространение на наркотици на четиримата обвиняеми по случая - Александър Димитров, Димитър Димитров, Боян Боянов, Антон Иванов
 
Мъжете се озоваха в ареста след невиждана специализирана операция в Ямболско на ГДБОП, подпомогнати от областните дирекции на МВР в Сливен, Ямбол и Хасково. Ударът срещу група бил планиран прецизно след двумесечно наблюдение.
 
В къща в село Радовец е открито внушителното количество от 35 кг хероин - останалите 3 килограма били подготвени за продажба, пресечена на паркинг пред ямболски хипермаркет. Иззетият наркотик е с много висока чистота, близо 60 %.

По цени на съдебната система тогава стойността е около 2 милиона лева. Последва и версията на един от задържаните /Боян Боянов/ за това как се сдобил с наркотика – открил го в четири чанти, натъпкани в хралупа на дърво край Радовец.
 
Апелативния съд в Бургас е оправдал Иванов по първоначалното обвинение за наркоразпространение. По това обвинение останалите са признати за виновни. С това и съдът потвърди наказанията на Александър - десет години затвор, Димитър - седем години затвор и на Боян - седем години затвор.

Четиримата участници в престъплението ще трябва да изтърпят наказанието си при първоначален строг режим. Решението подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от съобщаването му на страните пред ВКС на Р България.