Награждават червенокръстци в деня на доброволеца
Награждават червенокръстци в деня на доброволеца / netinfo

На пети декември ще бъде отбелязан Международният ден на доброволците, обявен официално от генералния секретар на ООН Кофи Анан през 2000 година.  Денят на доброволеца е за хора, упражняващи доброволен труд от всякакъв вид, навсякъде по света.

Ако участвате в благоустрояване на мястото където живеете, извършвате благотворителна дейност, предлагате помощ, приятелство или съвет на болни или отчаени хора или работите в помощ за развитието на местната общност, този ден е за вас.

Тази година, Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец, стартира световна кампания „Светът е наш. Ти си на ход!”. Целта е да се ангажира в най-голяма степен обществото в подкрепа и подобряване на живота на уязвимите хора.  

На 5 декември от 11.00 часа в новооткритата социалната трапезария към БЧК на ул. „Оборище” 95 ще се проведе церемония по награждаване на доброволци и членове на областната червенокръстката организация. Всяка общинска организация на БЧК в областта е номинирала по двама свои доброволци, които ще бъдат отличени с грамота и символа на кампанията – плюшено мече.