Над 750 на учредяването на НФСБ
Над 750 на учредяването на НФСБ / netinfo
Над 750 на учредяването на НФСБ
41642
Над 750 на учредяването на НФСБ
  • Над 750 на учредяването на НФСБ

Партия "Национален фронт за спасение на България" /НФСБ/ с идеолог собственикът на телевизия СКАТ Валери Симеонов беше създадена днес в Бургас. Повече от 750 души дойдоха в спортна зала "Бойчо Брънзов" за да присъстват на легитимирането на новия политически проект, който ще бъде с национално покритие.

Плакати с надписи  "СКАТ унищожава дребния бинес", "Симеонов политически номад","Реклама в СКАТ- рекет и рушвет" посрещнаха членовете на новосформираната политическата формация на входа на спортната зала.

Учредяването закъсня с повече от час заради изчакването на автобуси със симпатизанти от страната. Освен от областа за старта на НФСБ бяха дошли хора от Монтана, Враца , Видин, Добрич, Силистра, Пловдив и др.

„Виждам много бивши атакисти и в това няма нищо ненормално, защото Атака беше проект на СКАТ. Това са хора със своята искрена любов към България, със своята готовност да жертват интересите си в името на родината", коментира Валери Симеонов. Партията ще даде възможност на истинските националисти, а не на лумпените да имат свое представителство в политическия живот, допълни медийни шеф.

По думите му днешният 17 май обявен за почитане паметта на българските новомъченици от Батак е избран неслучайно за рожден ден на новата националистическа партия.

След изслушването на националния химн присъстващите отдодоха почит с минута мълчание на новите светци.

Освен собственикът на СКАТ на трибуната заеха места основните водещи и познати лица от телевизията, а в залата беше и групата на „Независимите" в ОбС Бургас. Сред учредителите се нареди и бившият областен лидер на СДС в града Владимир Павлов.

"Шуми Марица" ще бъде химнът на новата партия, а за основен слоган са избрани думите на писателя Николай Хайтов "Изтървем ли България, изтървали сме всичко."