Над 750 на учредяването на НФСБ

Над 750 на учредяването на НФСБ
Над 750 на учредяването на НФСБ
Над 750 на учредяването на НФСБ
41642
Над 750 на учредяването на НФСБ
  • Над 750 на учредяването на НФСБ

Партия "Национален фронт за спасение на България" /НФСБ/ с идеолог собственикът на телевизия СКАТ Валери Симеонов беше създадена днес в Бургас. Повече от 750 души дойдоха в спортна зала "Бойчо Брънзов" за да присъстват на легитимирането на новия политически проект, който ще бъде с национално покритие.

Плакати с надписи  "СКАТ унищожава дребния бинес", "Симеонов политически номад","Реклама в СКАТ- рекет и рушвет" посрещнаха членовете на новосформираната политическата формация на входа на спортната зала.

Учредяването закъсня с повече от час заради изчакването на автобуси със симпатизанти от страната. Освен от областа за старта на НФСБ бяха дошли хора от Монтана, Враца , Видин, Добрич, Силистра, Пловдив и др.

„Виждам много бивши атакисти и в това няма нищо ненормално, защото Атака беше проект на СКАТ. Това са хора със своята искрена любов към България, със своята готовност да жертват интересите си в името на родината", коментира Валери Симеонов. Партията ще даде възможност на истинските националисти, а не на лумпените да имат свое представителство в политическия живот, допълни медийни шеф.

По думите му днешният 17 май обявен за почитане паметта на българските новомъченици от Батак е избран неслучайно за рожден ден на новата националистическа партия.

След изслушването на националния химн присъстващите отдодоха почит с минута мълчание на новите светци.

Освен собственикът на СКАТ на трибуната заеха места основните водещи и познати лица от телевизията, а в залата беше и групата на „Независимите" в ОбС Бургас. Сред учредителите се нареди и бившият областен лидер на СДС в града Владимир Павлов.

"Шуми Марица" ще бъде химнът на новата партия, а за основен слоган са избрани думите на писателя Николай Хайтов "Изтървем ли България, изтървали сме всичко."