Над 600 полицаи на протеста в Бургас
Над 600 полицаи на протеста в Бургас / netinfo
Над 600 бургаски полицаи се събраха пред страдата на Областната дирекция на МВР и “на по цигара” изразиха съпричастност към националния протест на униформените. Точно в 11 сред протестиращите бяха директорът на ОД на МВР комисар Васил Едрев, началникът на Криминална полиция Иван Георгиев, всички началници на петте РПУ-та, шефовете на Жандармерията, на Охранителна полиция и КАТ, на Пожарната служба, на Летищния комплекс и на Гранична полиция.

Полицаите не бяха с трикольор на реверите си. “Това е синдикална рамка, която е странна и ни ограничава”- беше коментарът на протестиращите. По думите им в София в “пушенето ” се е включила и голяма бургаска група. Протестът беше мълчалив и одимен. Никой не пожела да застане пред репортерите. Полицаите настояват за по–високо възнаграждение и по–добри условия на труд. В момента стартовата заплата на сержант в полицията е 430 лв.

Над 1000 са служителите на Вътрешното министерство на територията на Областната дирекция и районните полицейски управления в Бургас.