Над 50 подкрепиха Перата. В Германия и Швейцария харесали българското опълчение
Над 50 подкрепиха Перата. В Германия и Швейцария харесали българското опълчение / Дарик Бургас
Над 50 души подкрепиха Перата. В Германия и Швейцария харесали "българското опълчение"
86093
Над 50 души подкрепиха Перата. В Германия и Швейцария харесали "българското опълчение"
  • Над 50 души подкрепиха Перата. В Германия и Швейцария харесали "българското опълчение"

Над 50 души се събраха на протест в Бургас срещу задържането на Петър Низамов с прякор Перата, който ще бъде съден за незаконно задържане на мигранити. Демонстрантите са категорични, че доказателствата срещу него са подхвърлени, а Петър е герой, който е „изпълнил своя граждански дълг, следвайки своето сърце".

Твърденията на прокуратурата, че задържаните от Перата мигранти, са били заплашвани в опит да бъдат обрани, хората, които го подкрепиха пред Съдебната плата в морския град коментираха така: „Това са пълни глупости. Нашето момче е герой, той спази конституцията на Народна Република България. Просто се чудят от кой кладенец да изкарат вода."

Протестиращите вдигнаха плакати с надписи: „Не посягай на патриотите, ще си изгориш ръцете"; „БХК предатели и агенти на ЦРУ"; „Искаме българска прокуратура, а не подлоги на чужди държавни служби"

„Брат ми има своята добра кауза. Това, което той прави не е престъпно. Той е родолюбец и иска да оправи положението. Той си е такъв", коментира сестрата на Петър Низамов, Надя Василева.

„Министърът на вътрешните работи каза, че хора спрели да преминават границата. Това не е вярно. Ние имаме информация, че това е операция „Бумеранг" на турскиуте служби да ги прехвърлят тук. Имаме усещането, че се извършва национално предателство", коментира от своя страна Владимир Русев, говорител на „Български войнски съюз".

По думите му, граждански организации от Германия и Швейцария вече искали да черпят ноу-хау от българските си колеги за организиране на народно опълчение, с което да пазят държавните си граници.

Очаква се нов протест, този път в Малко Търново. Утре там трябва да бъде гледана мярката за неотклонение на Петър Низамов.