Шампионът на България Петър Драгоев
Шампионът на България Петър Драгоев
С мотивираща реч, президентът на Федерацията по ушу Стефан Колев откри първенството
На 30 и 31 март в зала С.И.Л.А. Пловдив Българската Федерация по Ушу проведе Националното първенство по Кунг фу и Уин чун. Над 120 състезатели от 12 клуба от страната се бореха в 38 ушу-дисциплини. Домакин на състезанието беше “Клуб Ушу” с главен треньор майстор Станислав Багалев.

ушу

А специален гост беше китайския грандмайстор  Шън Фей. Майстор Фей показа силата и гъвкавостта на боравенето с меч и сабя.

Президентът на БФУ Стефан Колев с Петър Драгоев и Антъни Го на 14-тия конгрес на Световната федерация по ушу.
Снимка: Българска федерация по ушу

“За мен е удоволствие да приветствам всички състезатели, треньори, родители, приятели и симпатизанти на Републиканско първенство по Кунг Фу и Уин Чун в този така гостоприемен град Пловдив. В страната ни благодарение на неуморните усилия на треньори и състезатели спортът печели все повече привърженици. Ценя високо положения от тях труд в тежките тренировки, за да може Българският химн да се чува на все повече Международни състезания. 

Благодаря на всички членове на БФУ, който неуморно работиха за това Ушу да получи вниманието на света. Скъпи приятели, пътешествието продължава", каза каза президентът на Българската Федерация по Ушу Стефан Колев.  Деца от 6-годишна възраст до мъже и жени над 50 години се пребориха в различните категории от Кунг фу, Тайчи, Шаолин и Уин чун през двата състезателни дни. Входът за посетители на състезанието беше безплатен.